De dagen na het feesten, moment #1

23 July 2023 12:30

Het 'normale' stadsleven wordt weer herpakt, nu de koninklijke onderscheidingen zijn uitgedeeld, deze met trots en een zucht van opluchting met de benen omhoog écht wordt ervaren, nu de gladiolen ofwel meegenomen ofwel op de grond vertrapt zijn, nu al het feesten gedaan is (in ieder geval in deze massale setting), nu alle drankjes, alle middelen en alle hapjes ofwel fastfood is genuttigd, nu de straten in plaats van met feestende en lallende mensen gevuld worden met winkelende mensen.

Het 'normale' stadsleven wordt herpakt, echter mijn ogen zien overal nog de restanten van de Vierdaagseweek. Het is hard gaan waaien, dus nu ligt het - correctie van mijn vorige blog - écht overál.

En van wie is het dan de verantwoordelijkheid om het op te ruimen?

Het gehele parkje tegenover het Julianapark, de kleine stukjes groen langs de Oranjesingel, het gehele station (vooral sigaretten peuken.. en in de struiken), onder het afdak bij de Stadsschouwburg, om maar voorbeelden te geven. 

De straten worden - hopelijk - geveegd door de DAR, maar van wie is de verantwoordelijkheid om het afval in de natuur op te ruimen? De parken, de struiken, de boomspiegels? JUIST de plekken waar de natuur om ons heen wil groeien, zuurstof wil geven, leven wil geven.

En om het dan nog gekker te maken, kijk eens op de foto wat we zien liggen bij de afvalcontainers..

Anyway, we will continue om juist de plekken rondom de natuur in de stad schoon te prikken, zodat wij als mens tezamen met de natuur kunnen floreren om zo de Aarde te ondersteunen in de veerkracht om te herstellen van de massa consumptie wereldwijd. Gelukkig brengt het hommeltje wat we zien tijdens het prikken ons weer terug bij de liefde en dankbaarheid :)

Tot de volgende, veel liefde!