Day after #7 (de laatste!) feestdag

22 July 2023 07:00

Woohoo, dát was het dan! Vier dagen lopen, zeven dagen feesten, nog veel langer nagenieten én nog veel langer overal afval..

Laten we beginnen met het stuk over het afval: het ligt letterlijk O-VE-RÁL, waar je ook kijkt, waar je ook loopt. Wederom veel respect en complimenten naar de DAR die elke ochtend hun best doet om het netjes te maken. Echter de indrukken die ik krijg, vóórdat DAR 'langs is geweest', zijn hartverscheurend. De hoeveelheid afval die consumenten bij wijze van spreken 'gewoon' maar op de grond gooien zonder enige awareness is schrikaanjagend.

En dan nog te bedenken waar het afval naartoe gaat, als het is opgeveegd door de DAR. De gedachten aan de enorme plastic export vanuit Nederland komt dan weer naar boven. Tevens weer hartverscheurend te bedenken dat óns plastic door ónze consumptiemaatschappij er in landen waar de natuur floreert, daar het ecosysteem gaat verstoren. En who am I kidding? Eigenlijk verstoort het het gehele ecosysteem van de Aarde.

Nu ik het stukje over awareness gedeeld heb, komt het positieve stukje: Na ons feestje was het namelijk precies de tijd van de práchtige zonsopkomst. Op deze momenten realiseer ik mij wat een geluksmoment het is om de prachtige bol van licht, van leven, van warmte, te zien opkomen in al haar mooie kleuren. In dat realisatiemoment is het ook goed. Dan zet ik de intentie weer neer dat ik probeer om goed voor onze mooie planeet en al dat er leeft, te zorgen, zodat mijn goodness of heart gewaardeerd zal worden en hier een flow van positiviteit en dankbaarheid voor terugkomt.

Ik zal eerst de foto's van al het afval uploaden om jullie vervolgens te betoveren met de zonsopkomst!

Tot de volgende, much love!